Umorstva u Midsomeru - smrt među ornitolozima

31. kolovoza na HRT - HTV 1 u 15:10 (12)             

Svađa promatrača ptica u Midsomer-in-the-Marshu postane gadna nakon ubojstva predsjednika društva. Patrick Morgan ubijen je dok je hitao na mjesto gdje je viđena rijetka ptica. Ali je li kriva njegova opsesija ornitologijom ili nešto mračnije?

Pratite posljednju epizodu naziva A RARE BIRD 14. sezone izvrsne britanske serije u kojoj se i dalje iza idilične slike Midsomera skrivaju brojne intrige, ljubomora, izdaje i ubojstava. I ova sezona televizijski je dragulj koji je privukao iznimno velik broj gledatelja diljem svijeta.

Likovi serije temeljeni su na junacima romana spisateljice Caroline Graham. Njezinu knjigu Ubojstva u Badger's Driftu, koja je nadahnula seriju, Udruga autora kriminalističkih romana (CWA) izabrala je za jedan od 100 najboljih kriminalističkih romana u povijesti.

Podsjetimo, u prošloj sezoni dobro nam poznati Tom Barnaby konačno je odlučio otići u mirovinu, a s brojnim misterijima i zločinima u koštac se uhvatio novi viši inspektor, Barnabyjev rođak John, u interpretaciji Neila Dudgeona.

John Barnaby diplomirao je psihologiju, zbog čega ga je narednik Ben Jones (Jason Hughes) isprva zadirkivao, ali unatoč neslavnom početku, njih dvojica postali su sjajan tim. Barnaby živi u velikoj tradicionalnoj kući sa ženom Sarom, ravnateljicom mjesne osnovne škole i psom Sykesom.