VIASAT počeo promotivnu kampanju za "Hrvatske kraljeve"

Satelitska televizija VIASAT početkom listopada otkupila je prava na emitiranje dokumentarne serije Hrvatski kraljevi Božidara Domagoja Burića, čime će se HTV-ov dokumentarni spektakl prikazivati u 30-ak europskih zemalja koliko ih pokriva ovaj skandinavski satelitski operater. Riječ je o cijelom području Skandinavije, zatim zemljama srednje, jugoistočne i istočne Europe.

Distribucijom na VIASAT-u, Hrvatski kraljevi postat će najemitiraniji hrvatski televizijski proizvod u inozemstvu gledano po broju zemalja u kojima će se prikazivati.

Ova vijest nije iznenadila scenarista i redatelja Hrvatskih kraljeva Božidara Domagoja Burića. Ovo je treći serijal koji sam radio i sva tri su se prodala u inozemstvo. Meni osobno i cijeloj ekipi to mnogo znači jer se ogroman rad na „Hrvatskim kraljevima“ isplatio. Ponosan sam što će se serijal koji se bavi hrvatskom povijesti gledati u tolikom broju zemalja, rekao je Burić.

Na specijaliziranom programu VIASAT HISTORY ovih je dana počela i promotivna kampanja. „Po načinu prezentacije i zastupljenosti najava Hrvatski kraljevi trenutačno su jedna od pet najnajavljivanijih serija na ovom popularnom satelitskom programu, dodao je Burić.