Filmovi sa 5 zvjezdica: Doba nevinosti

29. studenoga na HRT - HTV 2 u 20:05

Doba nevinosti mnogi su ocijenili vrhunskim djelom Martina Scorsesea. Film je dobio pet nominacija za Oscara, a priča nastala prema romanu Edith Wharton, protkana spletkama, osjećajem krivnje i zabranjenim strastima, zasigurno će se svidjeti gledateljima. Za ulogu May, Winona Ryder nominirana je za Oscara.

U ljubavnoj drami THE AGE OF INNOCENCE iz 1993. godine glume Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder, Alexis Smith, Geraldine Chaplin, Mary Beth Hurt, Alec McCowen, Richard E. Grant, Miriam Margolyes.

U raskošnom okruženju njujorškoga visokog društva, ugledni mladi odvjetnik Newland Archer zaruči se s lijepom i primjernom gospođicom May Welland. Prema procjeni okoline njihov će brak biti idealan, a vesela May raduje se budućem životu s Newlandom. Savršeni red u njihovu društvu narušit će dolazak Mayine rođakinje grofice Ellene Olenske koja se vratila iz Europe i želi se rastati od muža. Ellena je slobodoumna i nekonvencionalna osoba koja se teško uklapa u stroga pravila i nerado prihvaća društvene norme.

Iako protiv svoje volje, Newland polako potpada pod utjecaj Ellene Olenske i uskoro se snažno zaljubi u nju. Njezini osjećaji prema Newlandu također su snažni, no ona zbog rođakinje May odustaje od muškarca kojeg voli, dok je Newland na mukama i mora donijeti odluku: hoće li oženiti zaručnicu May Welland ili izabrati ženu koju voli.