Damin gambit: Lepa Brena - video

Damin gambit: Lepa Brena, talk show, 2. ožujka

Iz odvaljenog bosanskog brda, kako ju je posprdno netko nazvao, Lepa Brena se upornom voljom pretvorila u plavokosu ljepoticu s "dugim nogama za igranje i vitkim tijelom za gledanje".

Svojedobno sigurno nenadmašna glazbena zvijezda Balkana, slijetala je helikopterima na stadione sa 100.000 obožavatelja u deliriju, snimala filmove, ostvarila san mnogih, naizgled perspektivnijih udavača, osvojivši princa sporta - Slobodana Bobu Živojinovića.... Dugo, nakon njegovog raspada, još voli prostor od Vardara do Triglava i pjeva o njemu.

Lepa Brena kazala je, između ostalog, kako bi da je znala da će biti toliko popularna, sebi dala neko drugo ime - poput Sofije ili Elizabete. Ne srami se svog muslimanskog imena, ponosna je na svoje roditelje i svoje porijeklo. 'Ostala sam ono što jesam, a kako sam postala popularna samo su se mijenjali drugi oko mene, kazala je.

Je li žena koja i danas obara rekorde posjećenosti na svojim koncertima samo savršeni projekt ili nježna, emotivna žena promjena, pogledajte u emisiji HRT-a Damin gambit u kojem ekskluzivno, prvi put, predstavljamo duet Lepe Brene i poznate hrvatske glazbene dive Meri Cetinić!

Urednica i voditeljica: Elizabeta Gojan
Redatelj: Neven-Mihael Dianežević

Prethodne emisije pogledajte
OVDJE.

U videoprilogu donosimo snimku emisije s Lepom Brenom: