RAI kupio prava za film "Međugorje - Evo ti majke"

Hrvatska televizija prodala je prava na prikazivanje dokumentarnog filma Međugorje - Evo ti Majke Ljiljane Bunjevac Filipović talijanskoj radio televizijskoj kući RAI.

Ovaj nagrađivani dokumentarac priča je o vjerskom fenomenu i tajnama Međugorja koje već punih trideset godina privlači brojne hodočasnike.

Ugodno sam iznenađena i to je veliko priznanje za mene osobno i za HRT, tim više što je poznato da brojne talijanske televizije posjećuju Međugorje te tamo često snimaju reportaže i filmove.  Njihov interes pokazuje da je film uistinu zanimljiv ne samo za gledatelje u Hrvatskoj nego i puno šire. Isto tako, posebno mi je drago što je prepoznata kvaliteta filma koji je snimao jedan od najboljih snimatelja HTV-a Branko Cahun, izjavila je Ljiljana Bunjevac Filipović.

Dodajmo da je na prošlogodišnjem, trećem Festivalu hrvatskih vjerskih dokumentarnih filmova održanom u trsatskom svetištu, dokumentarni film Međugorje - Evo ti Majke osvojio prvu nagradu u konkurenciji 12 filmova različitih žanrova.