ESC: Hrvatska u prvoj polufinalnoj večeri

Hrvatskoj odgovara grupa zemalja s kojom se našla u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 2013. u Malmoeu, no ono presudno za plasman u finale bit će dobra pjesma s prepoznatljivim refrenom.

Ocijenio je to Aleksandar Kostadinov, urednik na HRT-u i šef hrvatske delegacije na Eurosongu, komentiravši jučer održani ždrijeb po kojem se Hrvatska našla u istoj grupi sa Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom, susjednim zemljama od kojih se tradicionalno očekuju glasovi bitni za plasman u finale.

Osim njih, Hrvatska je u grupi i s Danskom, Nizozemskom, Austrijom, Estonijom, Rusijom, Litvom, Irskom, Bjelorusijom, Ciprom, Belgijom i Moldavija.

Ždrijeb nam ide na ruku, po logici stvari imat ćemo više šansi ukoliko smo u istoj grupi sa susjednim zemljama koje razumiju našu pjesmu, no to samo po sebi nije jamstvo, moramo imati vrhunsku pjesmu i izvedbu, rekao je Kostadinov.

Hrvatska je ove godine u prvoj polufinalnoj večeri s ukupno 16 zemalja, od kojih deset prolazi u finale, a šest ih otpada. Podsjećamo, Hrvatsku će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati pjesma Mižerja autora Gorana Topolovca koju će izvesti klapa čiji će sastav biti poznat uskoro.