Jedan dan - romantična drama

12. studenoga na HRT2 u 21 sat - američko-britanski film ONE DAY, 2011.

Intrigantna i emotivna romantična drama s popularnom Anne Hathaway (Planina Brokeback, Vrag nosi Pradu, Vitez tame: Povratak) u glavnoj ulozi, uspjela je adaptacija istoimenog bestselera britanskog pisca i scenarista Davida Nichollsa.

Riječ je o ostvarenju ugledne i nagrađivane danske redateljice Lone Scherfig, autorice berlinskim Srebrnim medvjedom ovjenčane i prema pravilima Dogme 95 realizirane romantične drame Talijanski za početnike te hita Sve o jednoj djevojci.

                    

I ovaj je film pedantno i prilično sugestivno režirana, odlično glumljena te naglašeno atmosferična priča o odrastanju i sazrijevanju, o suočavanju sa životnim izazovima i porazima, o (ne)mogućoj ljubavi i prolaznosti života te o složenim obiteljskim i međuljudskim odnosima kroz koje se profiliraju slojeviti i međusobno oprečni karakteri protagonista.

Partner A. Hathaway je izvrsni Jim Sturgess (21, Atlas oblaka), a u sporednim ulogama nastupaju Rafe Spall (Prometej, Pijev život) te sjajni karakterni glumci Patricia Clarkson (Zelena milja, Otok Shutter) i Ken Stott (Kralj Arthur, Hobit: Neočekivano putovanje). Efektnoj ugođajnosti cjeline pridonose i dojmljiva fotografija koju potpisuje Benoît Delhomme (1408, Dječak u prugastoj pidžami), te izvrsna glazba oskarovke Rachel Portman (Emma, Kućna pravila, Čokolada).

Sadržaj pročitajte na rasporedu emitiranja.