Predsjednik Josipović čestitao ekipi "U potrazi za Markom Polom"

Dana 4. ožujka predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je autorsku ekipu serijala „U potrazi za Markom Polom“ te na taj način odao priznanje njihovu radu i ovom značajnom projektu Hrvatske radiotelevizije.

Predsjednik Ivo Josipović čestitao im je na uspješnoj realizaciji ovog velikog projekta u koji su uložene godine napornih priprema, zahtjevnih snimanja i postprodukcije.

Zajedno sa ekipom, na primanju je bio i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Jedna od mojih strateških odrednica u preustroju i promjeni Hrvatske radiotelevizije ide za tim da što veći dio programskih sadržaja koje stvaramo budu sadržaji trajne vrijednosti. Dakle, da ne budu namijenjeni samo jednokratnom emitiranju, već da istovremeno predstavljaju i kulturna dobra koja bi nas po svojim kvalitetama i sadržaju trebala nadživjeti te da u njima mogu uživati generacije koje će doći iza nas, izjavio je tom prilikom glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Scenarist i redatelj serijala Miro Branković nije krio zadovoljstvo. „Ovo je velika čast za cijelu ekipu serijala. Na kraju, kada je projekt završen, mogu samo reći da je vrijedilo truda, rekao je Miro Branković.

Bio je to realno možda najnaporniji posao koji sam u karijeri imao, no kada bismo težinu ili lakoću posla mjerili po tome koliko voliš ono što radiš, onda bi s druge strane mogao reći da mi je ovo bio najlakši posao u životu, dodao je direktor fotografije Dragan Ruljančić.