Na kviz EUnigma prijavilo se više od 300 timova!

Novi HRT-ov kviz o Europskoj uniji EUnigma koji će voditi Daniela Trbović pobudio je veliko zanimanje natjecatelja – do sada se prijavilo više od 300 timova koji će tijekom 10 emisija odmjeriti svoje znanje u poznavanju Europe.

Imena timova su različita: od izvedenica s riječi EU, preko imena regija ili gradova iz kojih dolaze do varijacija na imena filmova, pjesama i književnih djela. U imenima nekih timova su i razni jezični lokalizmi koji izravno upućuju na kraj iz kojeg timovi dolaze.


U prvoj emisiji - tim Tri praščića protiv tima Zlatna dolina

U prvoj emisiji snage će odmjeriti timovi Tri praščića (čiji članovi dolaze iz Zagreba, Čakovca i Pitomače)  i tim Zlatna dolina čiji natjecatelji dolaze, kako im i ime kaže, iz "zlatne doline": Požege, Pleternice i Velike.


Kviz u kojemu i poraženi dobivaju

EUnigma je kviz u kojem svi dobivaju pa će tako u emisijama prvog kruga natjecanja pobjednički tim osvaja 15 tisuća kuna, a poraženi tri tisuće kuna. Snimanje prve od deset emisija počinje ove subote 20. travnja.

Podsjetimo, kviz je zamišljen kao serijal od 10 emisija a emitirat će se petkom u 20.15 na HRT-u 1, počevši od petka, 26. travnja do petka, 28. lipnja 2013. Prvih devet emisija u trajanju su od 30 do 35 minuta, a završnica, 10. emisija, u trajanju od 45 do 60 minuta.

U svakoj emisiji sudjelovat će dva tima od po tri člana koji će se natjecati u 12 zadataka o Europskoj uniji i to iz područja povijesti, znanosti, umjetnosti, ustrojstva, zakonodavstva, religije, zemljopisa, flore i faune, etnografije, gospodarstva i kulture. Svaka emisija sastojat će se od dva dijela – da/ne pitalica iz područja povijesti, ustrojstva EU, Hrvatske u EU te znanja o članicama EU te igre asocijacija.


Projekt HRT-a pobijedio na natječaju, odobreno 190.000 eura iz EU fondova

Kviz je nastao prema ideji Maje Tokić, Silvane Menđušić, Maje Jurković, Igora Grkovića i Andree Jukić.  Ekipu čine voditeljica kviza Daniela Trbović, redatelj  Danko Volarić, scenaristica Silvana Menđušić te izvršni urednici Igor Grković i Marina Medved Pulić.

Hrvatska radiotelevizija za ovaj je projekt pobijedila na natječaju i odobreno joj je 190.000 eura (1,4 milijuna kuna) iz europskih fondova.

Sretni smo zbog ovako velikog interesa i činjenice da se prijavio tako velik broj ljudi iz cijele Hrvatske, jedva čekamo početak emitiranja 26. travnja, rekla je v.d. urednica Zabavnog programa HRT-a Maja Tokić.