Posebno priznanje HGU-a emisiji "Crockodil" Radio Rijeke

Posebnim priznanjem za doprinos hrvatskoj glazbi nagrađena emisija Crockodil Hrvatskog radija Radio Rijeka!

Na ovogodišnjoj 17. dodjeli Nagrada Status koja će se održati 10. svibnja u Opatiji, posebnim priznanjem za doprinos hrvatskoj glazbi nagrađena je emisija Crockodil“ Hrvatskog radija Radio Rijeka.

Ovo priznanje znači nam mnogo jer Radio Rijeka u svom programu ne samo da poštuje odredbe o tome da 40 posto emitirane glazbe treba biti domaće, već mi to znatno nadmašujemo.  Dodatno zadovoljstvo je i to da je priznanje došlo u trenutku kada emisija "Crockodil" obilježava 20 godina emitiranja, a nedavno je emitirano i njezino 1 000 izdanje, rekao je v.d. glavnog urednika Radio Rijeke Vladimir Rončević.

Posebna priznanja dodjeljuju se svake godine istaknutim glazbenicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama. 

Nagradu Status Hrvatska glazbena unija dodjeljuje od 1997. godine za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, a mogu se natjecati instrumentalisti, redovni članovi HGU koji su u prethodnoj godini objavili vlastita izdanja ili su gostovali na albumima drugih izvođača.

Na ovogodišnjoj dodjeli Nagrada Status proglasit će se najbolji instrumentalisti u 13 kategorija. U zabavnoj, pop-rock, urbanoj, narodnoj i etno glazbi u sedam kategorija nominirano je 25 glazbenika, dok je u jazz glazbi u šest kategorija nominirano njih 18.

17. dodjela Nagrada održat će se ovoga petka, 10. svibnja u Opatiji u Villi Angiolina u 17 sati.