Povelja DPUH-a "Kulturnoj baštini"

Povelju Društva povjesničara umjetnosti 'Radovan Ivančević' za unapređenje i promicanje struke dodijeljena je scenaristici i urednici HRT-ove emisije "Kulturna baština" Eddi Dubravec i redatelju emisije Luki Marottiju. Povelja se dodjeljuje za posebni doprinos razvoju i ugledu povijesti umjetnosti.

Emisija „Kulturna baština“ jedna je od najdugovječnijih emisija HRT-a i emitira se bez prekida punih 27 godina. Dosad je snimljeno preko 400 emisija te su na taj način u arhivi HRT-a ostali trajno zabilježeni mnogi spomenici hrvatske povijesti i kulture.

Dodjela nagrade DPUH-a održana je 12. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Nagradu za životno djelo komisija je dodijelila akademiku Tonku Maroeviću, a godišnju nagradu dr.sc. Ljiljani Kolešnik.

Ostali dobitnici povelje su voditelji i suradnici projekta Multidisciplinarna istraživanja kompleksa dvorca Brezovica Ivana Valjato-Vrus i Marina Vicelja Matijašić.

Prošle godine je ustanovljena i nova kategorija Nagrade DPUH 'Radovan Ivančević' - Nagrada za diplomski rad, a nagređene su Petra Milovac i Klara Šimičić.