Dokumentarac Branka Ištvančića na Ischia film festivalu

Dugometražni dokumentarni film "Od zrna do slike" autora Branka Ištvančića uvršten je u službenu selekciju međunarodnog "Ischia film" festivala koji se održava od 29. lipnja do 6. srpnja na otoku Ischia u Italiji.

Film "Od zrna do slike" u konkurenciji je za jednu od nagrada festivala, a projekcija ja zakazana za 4. srpnja u 23 sata i 10 minta u Terrazzi del Convento, jednom od impresivnih arhaičnih prostora gdje se održavaju projekcije filmova.

Svake godine "Ischia film" festival predstavlja filmska ostvarenja iz cijelog svijeta koja su značajna za promoviranje kulturnog identiteta određenih područja i zemalja. Festival ima važnu ulogu u zaštiti kulturne osobitosti i raznolikosti područja kojima se filmovi i autori bave, a cilj im je promovirati ih kroz audiovizualni medij.

Dokumentarni film "Od zrna do slike" nedavno je nagrađen prestižnom nagradom "Gold Camera" za najbolji dokumentarni film u Los Angelesu, premijerno je prikazan na festivalu Zagrebdox prošle godine, a sudjelovao je i na nizu domaćih i stranih festivala te osvojio više uglednih nagrada.