Tri nagrade serijalu "U potrazi za Markom Polom"

Na drugom međunarodnom festivalu turističkog filma ZAGREB TOURFILM FESTIVAL HRT-ov serijal U potrazi za Markom Polom osvojio je čak tri nagrade; za najbolji dokumentarni film do 60 minuta, najbolji hrvatski film do 60 minuta te za najbolju fotografiju Dragana Ruljančića.

Uspjeh je tim veći, jer je na festivalu koji se održavao od 3. do 5. srpnja 2013. godine u Zagrebu u konkurenciji bilo preko 300 filmova iz čak 56 zemalja.

Ovo je već peta nagrada serijalu što izuzetno veseli cijelu ekipu, pogotovo jer smo dobili i osobne pozive za festivale u Koelnu u Njemačkoj, u Lisabonu te u Karlovim varima u Češkoj.

Posebno nam je drago jer su nagrade dodijeljene za najbolji film u domaćoj i stranoj konkurenciji koja je bila izuzetno jaka i to je još jedno priznanje za sve ono što je ekipa uložila u zahtjevnu produkciju serijala, rekao je scenarist i redatelj Miro Branković.

HRT-ov serijal U potrazi za Markom Polom kao pobjednik u kategoriji Najbolji hrvatski film automatski je ušao u konkurenciju ART & TOUR FESTIVALA koji će se održati u rujnu u Barcelosu u Portugalu.