"Uz nas niste sami": Prikupljeno 420.000 kn tijekom emisije

Hrvatska radiotelevizija izravno je prenosila završnicu humanitarnog projekta Uz nas niste sami. Tijekom humanitarnog tjedna od 14. do 19. listopada, HRT je u sklopu projekta medijski pratio i podržao akciju Ne mogu mi(je)njat boju neba Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Cilj projekta je bio prikupiti sredstva za osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama u Međimurskoj županiji, a koji bi brinuo o potrebama djece iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Tijekom trajanja emisije prikupljeno je više 420.000 kuna.

Usto, međimurska županija kao partner projekta ustupila je zemljište veličine 2000 četvornih metara vrijedno oko 600.000,00 kuna, potvrdio je u programu međimurski župan Matija Posavec.

Na humanitarnom koncertu koji se održao u studiju HRT-a na Prisavlju nastupali su Tamburaški orkestar HRT-a, Ladarice, Cinkuši, Komedija, Renata Sabljak, Žiga, Antonija Šola, na harmonici Marian Krajina, ENI, Kazalište sjena i Step by step.

Voditelji programa bili su Karmela Vukov Colić, Robert Zuber, Melita Hrengek, Sanja Kocijančić Petričević, UršulaTolj, Monika Lelas i Frano Ridjan.

Tijekom priredbe, najavama i razgovorima sa zanimljivim gostima voditelji su gledateljima približili probleme osoba s posebnim potrebama, a u pozivnom centru osobe iz javnog života javljale su se na humanitarni telefon 060 9009.

Hvala svima koji su otvorili svoje srce i podržali ovu plemenitu akciju te donirali one kojima je pomoć najpotrebnija.

Svečanu završnicu humanitarnog tjedna mogli ste pratiti u subotu na našem Drugom televizijskom programu te na Drugom programu Hrvatskog radija od 20 sati i 10 minuta.