Novinaru HRT-a Ivi Kujundžiću europsko priznanje u Budimpešti

Novinaru Hrvatske televizije Ivi Kujundžiću uručeno je u Budimpešti ugledno međunarodno priznanje Europska medalja, koje se dodjeljuje za novinarski rad u europskom duhu i za jačanje suradnje i prijateljstva među narodima.

Priznanje mu je dodijeljeno u okviru Međunarodne konferencije pod naslovom Jačanje kulturnih identiteta u Europskoj uniji, u čijem radu su uz stručnjake iz Mađarske sudjelovali i sveučilišni profesori, novinari i književnici iz Austrije i Poljske, te predstavnici hrvatskog veleposlanstva i hrvatskih udruga u Mađarskoj.

Ivo Kujundžić bivši je dugogodišnji dopisnik HRT-a i Hine iz Mađarske, a bio je i diplomat u hrvatskom veleposlanstvu u Budimpešti.

Na konferenciji je središnje izlaganje o jačanju kulturnih identiteta malih naroda u Europskoj uniji održao predstavnik Mađarskog instituta za vanjsku politiku Zoltan Galik.

Skup je organizirala nevladina udruga Medijska radionica za slobodu mišljenja (SZEMM) iz Budimpešte, a održana je u prostorijama Izdavačke kuće Croatica, priopćilo je mađarsko veleposlanstvo u Zagrebu.