Nagrade na 22. St. Louis International Film Festivalu

Na 22. Međunarodnom filmskom festivalu u St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se održavao od 14. do 24. studenoga, posebno su nagrađeni Arsen Anton Ostojić te film Halimin put prikazan u natjecateljskom programu festivala.

Redatelj Arsen Anton Ostojić
nagrađen je Nagradom za suvremeni film (Contemporary Cinema Award)  koju festival dodjeljuje već više godina, a namijenjena je autorima koji u srednjim godinama stvaraju izazovne i inovativne radove. Među prijašnjim dobitnicima ove nagrade su i poznati redatelji Terry Zwigoff i Jason Reitman.

U suradnji sa Sveučlištem Missouri u St. Louisu organiziran je i poseban program pod nazivom 20 godina poslije - filmovi iz bivše Jugoslavije: duhovi prošlosti, vizije budućnosti u kojem je, među ostalim, prikazan i film Ta divna splitska noć Arsena Antona Ostojića.

Film Halimin put realiziran u koprodukciji HRT-a i Arkadene Zagreb nagrađen je Posebnim priznanjem koje je filmu dodjelio Međureligijski žiri festivala.

U više programa festivala prikazano je 75 igranih filmova, 63 cjelovečernja dokumentarna filma te stotinjak kratkometražnih. Film Halimin put hrvatski je kandidat za nagradu Oscar.