Srcolomke - romantična komedija

21. kolovoza na NRT - HTV 1 oko 20:05  (12)

Max Conners i njezina kći Page razvile su neobičnu i profitabilnu rutinu u iskorištavanju pohotnih bogatih muškaraca: jedna od njih namami žrtvu do oltara, da bi nakon toga druga istog natjerala na preljub, nakon čega bi prva, i ne konzumiravši brak, već drugog dana tražila razvod i pobrala pozamašnu svotu novca.

Jedan od takvih naivnih je i sitni kriminalac Dean Cumanno. No, on neće tako brzo prihvatiti poraz, iako se Max i Page čini da su mu sigurno i neopaženo umakle. Ne sluteći da im je za petama, u Palm Beachu pronađu sljedeću žrtvu, duhanskog tajkuna Williama B. Tensyja, pred kojim će Max izigravati nevinu Ruskinju, a Page se zaposliti kao njegova tajnica s kojom bi Tensy mogao prevariti Max. Ovaj put stvari neće teći onako kako su planirale, pogotovo nakon što se Page zaljubi u lokalnog konobara Jacka Withrowea.

                                               *******************

Simpatičan, kompaktan i smiješan film HEARTBREAKERS, iz 2001.
koji će oduševiti i najširu publiku. U temelju feministički senzibilitet u središte priče postavlja snažne i samopouzdane žene.

Sigourney Weaver, koja u ovom filmu briljira kao komičarka, za ulogu je bila nominirana za Zlatni satelit u kategoriji najbolje glumice u komediji ili mjuziklu. Važno je spomenuti i da je Jason Lee unio dašak svježine i inovativnosti u svoj tip uloge zaljubljenog mladića.

Među izvrsna glumačka ostvarenja treba ubrojiti epizodne uloge Anne Bancroft i Genea Hackmana. Redatelj David Mirkin poznat je kao producent i scenarist nekoliko epizoda Simpsona baš kao i po zapaženoj komediji Prijateljice. Scenaristi su Robert Dunn i Paul Guay.