Aleksandar Kostadinov treći put član žirija festivala "Rose d'Or"

Urednik na Hrvatskoj televiziji Aleksandar Kostadinov treću godinu zaredom imenovan je članom žirija prestižnog televizijskog festivala Rose d'Or ili Zlatna ruža.

Jedan od najznačajnijih i najvećih svjetskih televizijskih festivala Rose d'Or nagrade dodjeljuje u ukupno devet kategorija, poput najboljih komedija, sitcoma, serija i zabave, a Kostadinov će biti član međunarodnog žirija u kategoriji Game showa. Zajedno s ostalim članovima žirija tako će birati tri najbolja showa od 20 uvrštenih u uži izbor.

Sudjelovati tri godine zaredom stvarno je velika čast i nisam se tome nadao. Ovo doživljavam kao osobni uspjeh i prepoznavanje mojeg dugogodišnjeg rada u europskom televizijskom svijetu, ali i kao još jedno veliko priznanje HRT-u kao mojoj kući na koju sam izuzetno ponosan, rekao je Kostadinov.

Kao jedan od najstarijih televizijskih festivala, Rose d'Or od svog osnutka 1961. godine pa do danas, nagrađuje kvalitetu i kreativnost televizijskih programa te potiče razvoj novih medija. Završna svečanost festivala održat će se u Berlinu 17. rujna.