"Crno-bijeli svijet", novi projekt dramskog programa HRT-a


Započela su predsnimanja dvanestodijelne HRT-ove igrane serije s radnim naslovom Crno bijeli svijet.

Serija koju za HRT snima Interfilm udarni je projekt dramskog programa HRT-a u ovoj godini, a početak njenog emitiranja na Prvom programu HTV-a predviđen je za prosinac 2014.    


Riječ je o dramskoj seriji s humornim elementima koja prati život dviju zagrebačkih obitelji s početka 1980-ih, pri čemu se njihove svakodnevne poslovne i privatne dogodovštine isprepliću s društvenim zbivanjima, ritualima i navikama toga vremena (Titova smrt, akcija NNI - Ništa nas ne smije iznenaditi, odlasci u JNA, nogometni derbiji, vožnja par-nepar, redakcije struje, nestašice i čekanja u redu, shopping u Trstu itd.). No kako je Crno bijeli svijet istovremeno i generacijska priča; priča o naraštaju mladih ljudi koji su u odnosu na svoje roditelje i pretpostavljene s puno više kritičnosti i liberalnog duha promatrali svijet oko sebe, serija će biti i živa slika Zagreba iz vremena „novog vala“; Zagreba s njegovim koncertima, tulumima, rock sastavima, redakcijama listova poput Poleta i Studentskog lista te kultnim okupljalištima (SC, Kulušić, Lap, Zvečka…) u kojima su se formirali trendovi i iz kojih se pomalo naivno gledalo u „bolju budućnost.“


Autor serije, t.j. autor koncepta, redatelj i scenarist je Goran Kulenović (autor popularnih serija Bitange i princeze i Provodi i sprovodi), drugi scenarist je  Igor Mirković, a serija će imati 12 epizoda od 50 minuta čija se radnja događa u rasponu od samog kraja 1979. do početka 1981. 


U Crno-bijelom svijetu glumit će stotinjak hrvatskih glumaca svih naraštaja, predvođenih Jelenom Miholjević, Elizabetom Kukić, Sretenom Mokrovićem, Franjom Kuharom, Filipom Riđičkim i Slavkom Sobinom.