TV Kalendar u novom ruhu!

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije TV kalendar od 1. travnja ima novi vizualni identitet.

Gledatelji su već danas mogli primjetiti nove špice, jingleove koje je izradio HRT-ov Odjel dizajn, dok je glazbu aranžirao Emilio Kutleša.

TV Kalendar emitira se već 38 godina i tijekom desetljeća je postao jedan od brandova HRT-a. Emisija ima brojnu publiku i obraća se svim ciljanim skupinama - od 7 do 77 godina te ostvaruje visoku gledanost od više stotina tisuća gledatelja svakoga dana.

Najpopularnija rubrika TV Kalendara je Nepoznato o poznatom u kojoj ova popularna emisija donosi neke manje poznate zanimljive događaje.


Špica sadrži 140 kronološki složenih događaja iz hrvatske i svjetske povijesti

Novim vizualnim i glazbenim identitetom željeli smo se na neki način vratiti korijenima - Bachovoj glazbi i bogatstvu kadrova. U najavnu špicu i jinglove utkano je oko 140 kronološki složenih događaja iz hrvatske i svjetske povijesti. Nadamo se da će se promjena vizualnog identiteta svidjeti gledateljima i da će svaki put ispočetka otkrivati neke nove kadrove koje nisu ranije zapazili. Unatoč promjeni forme, kvaliteta odabira i obrade sadržaja u emisijama TV Kalendar i dalje će ostati vrhunska i neupitna, rekao je urednik TV Kalendara Vladimir Brnardić