HRT domaćin 32. godišnje konferencije CIRCOM-a

Hrvatska radiotelevizija domaćin je 32. godišnje konferencije regionalnih televizija Europe CIRCOM, koja se ponovno održava u Cavtatu.

Na konferenciji 8. i 9. svibnja 250 novinara i urednika iz 28 europskih zemalja raspravlja o budućnosti novinarstva i regonalnih javnih televizija.


Nove strategije razvoja profesije

Slogan konferencije Change, Challenge, Create stavlja u središte svih rasprava položaj novinarstva u novom medijskom okruženju ubrzanog razvoja tehnologija. Bitno je skrenuti pozornost i težište rasprava sa same tehnologije na pitanja profesije novinarstva i njezine budućnosti. Kakvo novinarstvo želimo? Koja je važnost regionalnih televizija? Hoće li i nadalje biti čuvarima javnih vrijednosti i različitosti?

O novim strategijama razvoja profesije, o najboljim primjenama u praksi, o mobilnom novinarstvu, istraživačkom novinarstvu, koprodukcijama i konvergenciji medija raspravlja se u hotelu Croatia u Cavtatu.

Bogatom i zanimljivom sadržaju konferencije pečat daju glavni govornici kao što su Marc Deuze, Nic Newman, Bob Colins, Guy Pelham i drugi.

Svake godine na konferenciji se dodjeluju Circomove nagrade. Dana 8. svibnja na svečanoj dodjeli Prix Circom 11 autora i novinara dobit će nagrade u različitim kategorijama.

Snimku dodjele nagrada Prix Circoma možete pogledati 10. i 11. svibnja u terminu od 17.10 do 18 sati.

Prijenos uživo 32. godišnje konferencije možete pratiti na stranici CIRCOM-à, na Circomovom You Tube kanalu ili pomoću mobilne aplikacije namijenjene Android i Apple uređajima. Potražite aplikaciju CIRCOM Regional AC 2014 na APLE APP STORE ili na GOOGLE PLAY STORE.