Dobitnici nagrada 'Ivan Šibl', 'Joško Martinović' i godišnjih nagrada HRT-a

1. Nagradu za životno djelo "Ivan Šibl", koja se dodjeljuje istaknutim radnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali, a čija ostvarenja ostaju trajno dobro HRT-a dobio je:

VLADIMIR RONČEVIĆ, PJ Produkcija, RJ HRT Centri, rukovoditelj HRT Centra Rijeka:

                     

 „Ne treba naglašavati koliku težinu ima nagrada "Ivan Šibl" u našoj, meni još uvijek najdražoj, struci, i to ne samo na HRT-u. Riječ je o priznanju koje doživljavam i emotivno i racionalno. Neizrecivo je zadovoljstvo spoznati kako su kolege, u velikoj "hrtovskoj" konkurenciji, prepoznali upravo tvoj  rad, a razum kaže - dobio si "Šibla", vrijeme je za penziju! Kad pogledam unazad, počeo sam kao brucoš prije točno 45 godina upravo na Radio Rijeci,  dvije trećine iskustva stjecao na RTZ-u i HRT-u, a krug se zatvorio na istom mjestu! Uporište i inspiracija u radu bila je prije svega obitelj, ali i HRT-ovsko uže i šire okruženje te moja Rijeka. Receptu dodajem  - posao moraš voljeti pa ćeš ga i znati raditi, ali voljeti moraš i ljude oko sebe“, poručio je Vladimir Rončević.

2. Nagradu Joško Martinović za najbolju reportažu u 2013. dobila je NATAŠA KRALJEVIĆ KOLBAS , novinarka i urednica, RJ IMS, PJ Program za reportažu "Štrajk radnica DTR-a“ emitiranu 4. srpnja 2013. na Prvom programu HTV-a u emisiji „Hrvatska uživo“:

„Reportaža prati štrajk radnica DTR-a koje tada kada je reportaža snimana dva mjeseca nisu primile plaću pa su mimohodom kroz grad željele upozoriti na svoj problem. Ispred trgovine DTR-a građani im spontano donose kućne potrepštine, među njima su umirovljenici, oni koji također nemaju mnogo. Slika je to osiromašene i tranzicijom uništene Hrvatske. Hvala svima koji su je prepoznali kao kvalitetnu reportažu“, kazala je Nataša Kolbas.

3. Godišnje nagrade, za posebna zalaganja i realizaciju projekata HRT-a od posebnog poslovnog i programskog interesa u razdoblju od 15. travnja 2013. do 15. travnja 2014. dobilo je osam radnika HRT-a.

Za osobiti doprinos u programskom sadržaju Godišnju nagradu dobili su:

1. BARBARA VID, PJ Program, RJ IMS, urednica emisije „Civilno društvo“ Hrvatskoga radija: „Predstavljanjem zanimljivih projekata i raznolikih područja u kojima djeluju, u emisiji Civilno društvo, promoviraju se nastojanja udruga i pojedinci koji društvo pokušavaju učiniti boljim, razgovara se o ljudskim pravima, toleranciji, ravnopravnosti, pokreću se rasprave i traže odgovori o društveno važnim temama poput nasilja preko interneta. Sretna sam što su prepoznate kvaliteta i vrijednosti koje emisija promiče  i hvala svima koji su doprinijeli da bude bolja, mnogobrojnim gostima, kolegama i slušateljima koji su sve pratili i svojim pozivima aktivno sudjelovali."

2. MISLAV TOGONAL, PJ Program, RJ IMS, autor dokumentarne reportaže/feature „Djemma el-Fnaa-tržnica snova“ snimljena u Maroku i emitirana na Radio Sljemenu.

Za osobiti doprinos u produkciji programskog sadržaja Godišnju nagradu dobili su:
1. IVA LOVREC ŠTEFANOVIĆ, PJ Produkcija, RJ Glazba, urednica, autorica i voditeljica ciklusa „Putovi hrvatske glazbe“ Trećeg programa Hrvatskoga radija: "Od svih brojnih emisija, ciklusa, projekata i prijenosa koje sam osmisila, pokrenula, vodila u proteklih četvrt stoljeća, Putovi hrvatske glazbe, nekako su najviše moji, gotovo osobni. Na čvrstim temeljima osnovne koncepcije (glazba-gosti-novosti)  ciklus je prolazio razvojni put, da bi ova 14. sezona donijela i svojevrsno redefiniranje. Drago mi je znati da je taj pomak primjećen ne samo u recepciji slušateljstva, nego i prijedlogom za nagradu HRT-a, a odluku ocjenjivačkog suda prihvaćam kao poticaj za kristalizacijom i forme i sadržaja budućih ostvarenja."

2. ANTUN BATINOVIĆ, PJ Produkcija, RJ Glazba, urednik, komentator zbivanja u domaćoj i svjetskoj glazbi , glazbeni kritičar emisije „Dobro jutro, Hrvatska“: "Neizmjerno sam sretan što sam dobitnik Godišnje nagrade HRT-a. U ovoj kući radim 44 godine i posebno mi je drago što sam za nagradu predložen od kolega, a dobio je od stručnog Ocjenjivačkog suda - hvala svima. Osim niza ekskluzivnih glazbenih specijala iz Montreuxa i Sanrema, ekskluzivnog intervjua uživo na Prisavlju s Johnom Lydonom, nije bilo lako privesti u Dom HRT-a jednu od najvećih ličnosti rock-kulture poznatijeg kao Johnny Rotten iz Sex Pistolsa. Još jednom hvala svima".

3. TV projekt „GODIŠNJICA MATURE“, kreativni i operativni tim:
producent projekta: Vojo Stojanac, urednice: Ariana Jandrić, Romana Nemčić, redatelj: Ivan Miladinov, voditeljica: Barbara Kolar, glazbeni producenti: Tomislav Fačini, Nikša Bratoš, Duško Mandić, Jurica Bošković, urednik mentor: Velimir Đuretić, suradnik Alen Đurica, novinarka i snimatelj: Koraljka Maričić, Nathanel Đuran, montažeri: Tihomir Tonžetić, Branko Andračić, tajnice redatelja: Svjetlana Zubčić, Melita Palčić, scenograf: Nenad Borgudan, dizajn svjetla: Marko Foretić, producent emisije: Dario Jakiša.

„Povodom dodjele nagrade HRT-a za emisiju "Godišnjica mature" željeli bismo zahvaliti svim gostima koji su nam omogućili ovo nostalgično putovanje te podijelili s nama i gledateljima svoje emocije, sjećanja i dio onoga što je obilježilo njihov put te formiralo njihovu osobnost. Svojim promišljanjem, znanjem, velikom životnom i radnom energijom te mladenačkim zanosom zadužili su nas i obogatili“, poručuje ekipa emisije "Godišnjica mature".

Za osobiti doprinos tehnološkom unapređenju i razvoju HRT-a Godišnju nagradu dobili su:

1. ROBERT PETRINEC, PJ Tehnologija, RJ Odvijanje programa, Odsjek montaže i magnetoskopi  "To je nagrada za višegodišnja izvanredna dostignuća u poslovima koje sam obavljao, a samim time i veliki poticaj da svoje znanje i iskustva prenesem na mlađe kolege u danima i godinama koje nam slijede", kazao je.

2. Tim za konsolidaciju proizvodne tehnologije u sastavu: KREŠIMIR HRBUD -tehničar, ŽELJKO KLANFAR - tehničar, JAVOR SOKOLIĆ – montažer,
JASMINA KLEŠĆIĆ – tehničarka.
„Hvala kolegicama i kolegama što su prepoznali i podržali naš rad i zalaganje", poručila je u ime tima Jasmina Kleščić.

Za osobiti doprinos unapređenju i razvoju HRT-a Godišnju nagradu dobila je:

1. MONIKA BOHANIČEK ŠKOPLJANAC, PJ Poslovanje, rukovoditeljica RJ Nabava: „Iznimna mi je čast da je moj rad prepoznat upravo od strane moga užeg tima te im ovim putem od srca zahvaljujem, jer su svi naši uspjesi upravo rezultat našeg zajedničkog rada i velikog truda uloženog u ostvarenje ciljeva RJ Nabave i HRT-a u cjelini. Također zahvaljujem svim mojim dragim kolegama i suradnicima koji su podržali prijedlog mog užeg tima za dodjelu godišnje nagrade te svim članovima komisije na ukazanom povjerenju, s obzirom da ovo priznanje ujedno predstavlja veliku odgovornosti i poticaj za daljnje izazove u svakodnevnom radu.“