Lesar u Javnoj stvari: Milanović neće biti idući mandatar

Premijer Zoran Milanović smjenjuje ministre na pressici, to nije dobar način, ne poštuje Sabor. Nemam kontakata s premijerom, s predsjednikom Josipovićem sam razgovarao prije dva tjedna, a sa Zoranom Milanovićem u listopadu prošle godine, rekao je predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar gostujući u emisiji HTV-a Javna stvar.

Svoju stranku smatra čvrstom ljevicom, kao i ORaH. Smatra da su razbili bipolarnost političke scene. S HDZ-om nikad ne bi koalirao, a koalicija sa SDP-om će ovisiti o kvaliteti kandidata za premijera. Ocijenio je da sadašnja koalicija neće moći sama sastaviti vladu na idućim izborima. Slažem se s predsjednikom Josipovićem da će nove stranke imati značajnu ulogu na idućim izborima. Zemlju iz krize će izvući iduća vlada sastavljena od više stranaka. Teško da će idući mandatar biti Zoran Milanović, smatra Lesar.

Lesar se zalaže za nacionalni razgovor o modelu razduživanja obrtnika, obiteljskih tvrtki i građana te otpis dugova građana do 2000 kn jer su to socijalne kategorije. Smatra da Zakon o radu ne treba mijenjati, a glasovanje u Saboru ovisit će o rezultatima tripartitnih pregovora.

Rigorozne mjere štednje ne mogu uspjeti jer pada kupovna moć i zaposlenost. Želimo pomoći razduživanju prezaduženih građana, banke trebaju otpisati do 100.000 kn, a država građanima treba oprostiti dugove, kao što je to učinila tajkunima, rekao je.

Cijelu emisiju pogledajte u videoprilogu!

Voditelj i urednik: Goran Rotim

Posjetite nas i na Facebooku!

Snimke prošlih emisija pogledajte  OVDJE