HRT centar Dubrovnik preselio na novu adresu

Ovogodišnji dan HRT-a, HRT centar Dubrovnik dočekuje s jednim zaista posebnim darom. Iz dosadašnje dvije odvojene zgrade, dubrovački HRT centar preselio je u novi posebno tehnološki preuređen prostor za televizijski i radijski dio posla.


                 
                                     Dubrovnik (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)


Novi prostor HRT centra Dubrovnik koncipiran je kao multimedijski centar, sa zajedničkim multimedijskim Deskom, u kojem je i studijski dio za televizijsko emitiranje programa.

Do kraja godine, prostor televizijskoga studija i režije dobit će novu najsuvremeniju opremu. Radijski tehnološki dio sastoji se od studija za emitiranje programa Radio Dubrovnika, s novom opremom u režijskom dijelu, te još dva studija s režijama. Na ukupnoj površini od 900 metara četvornih, na jednome cijelom katu poslovne zgrade, optimalne uvjete imaju i sve druge prateće službe HRT centra Dubrovnik.


                    


Uz osjećaje sjete zbog odlaska iz dosadašnjih zgrada; iz Vile Dubravke iz koje je Radio Dubrovnik emitirao svoj program više od 70 godina, te iz Vile Čingrije u kojoj je studio Televizije Zagreb, odnosno Hrvatske televizije bio smješten gotovo 35 godina; veseli činjenica da prelazak u novi zajednički prostor znači neusporedivi tehnološki skok u odnosu na uvjete u dosadašnjim zgradama. Moglo bi se zaključiti: dosadašnje zgrade bile su zaštićeni spomenici kulture, lijepe ali neadekvatne za posao; na sadašnjem prostoru HRT centra Dubrovnik pozavidjele bi mnoge radiotelevizijske kuće adekvatnog značaja i veličine. Riječju, to je prostor za budućnost
, kazao nam je Vedran Benić rukovoditelj Odjela HRT centar Dubrovnik.

Nova adresa HRT centra Dubrovnik:

Vukovarska 19
20 000 Dubrovnik


Telefonski kontakti ostali su isti kao i do sada.