Gledanje i slušanje HRT-ovih kanala na mobilnim platformama

Hrvatska radiotelevizija 15. svibnja, na Dan HRT-a, pokrenula je  eksperimentalnu uslugu kojom će svojim korisnicima omogućiti gledanje i slušanje HRT-ovih kanala na suvremenim mobilnim korisničkim platformama.

Eksperimentalna usluga dio je tehnološkog razvojnog projekta Hrvatske radiotelevizije kojim se želi povećati dostupnost i vidljivost HRT-ovih kanala, pokrenuti interaktivna komunikacija s gledateljima, te povećati kvaliteta usluge u dinamičnom medijskom okruženju. Usluga je besplatna i ograničena na područje Republike Hrvatske. Fokusira se na tri korisničke platforme – pametni telefoni, tableti, osobna računala/laptopi (iOS, Android, Win, Mac). Da biste mogli koristiti uslugu trebate se registrirati putem web stranice gledaj.hrt.hr/prijava ili odabirom linka Gledaj HRT! u izborniku stranice www.hrt.hr. Za korištenje putem osobnih računala dovoljno je pokrenuti Internet preglednik i posjetiti stranicu gledaj.hrt.hr. Za korištenje usluge na mobilnim Android i iOS platformama potrebno je preuzeti HRT mobilnu aplikaciju putem iTunes i Google Play službenih distribucijskih kanala. Osim linearnih televizijskih i radijskih kanala tehnološka platforma uključuje korištenje interaktivnih usluga poput snimalice i gledanja već emitiranih, linearnih TV kanala, a uskoro će biti dostupne i radijske i televizijske emisije.

Pružanjem usluge Hrvatska radiotelevizija će za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva omogućiti gledanje i slušanje svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva. Između ostalog moći će se pratiti i utakmice naše reprezentacije ali i ostali sadržaji i priče koje će prirediti novinari Sportske redakcije.