Oko 5.000 korisnika skinulo aplikaciju za praćenje HRT-a na mobilnim platformama!

U svega dva tjedna od pokretanja više od 5.000 korisnika skinulo je aplikaciju koja omogućuje praćenje HRT-ova programa putem mobilnih platformi – pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala.

Projekt je pokrenut za Dan HRT-a 15. svibnja a s približavanjem Svjetskog nogometnog prvenstva interes raste te je do sada 5.100 korisnika s HRT-ovih internetskih stranica preuzelo aplikaciju za uslugu Gledaj HRT!

Ta usluga korisnicima javnog servisa omogućava gledanje i slušanje četiri televizijska i dvanaest radijskih HRT-ovih kanala na spomenutim suvremenim mobilnim korisničkim platformama. Sve to moguće je zahvaljujući sustavu OTT (over-the-top), koji krajnjim korisnicima omogućava uslugu pristupa i konzumacije audiovizualnog sadržaja preko javne otvorene internetske infrastrukture.

Usluga je besplatna i ograničena na područje Republike Hrvatske. Fokusira se na tri korisničke platforme – pametni telefoni, tableti, osobna računala/laptopi (iOS, Android, Win, Mac).

Kako bi se moglo koristiti uslugu, potrebno se registrirati na web stranici http://gledaj.hrt.hr/prijava ili odabirom linka Gledaj HRT! u izborniku stranice www.hrt.hr. Za korištenje usluge na mobilnim Android i iOS platformama potrebno je preuzeti HRT-ovu mobilnu aplikaciju putem iTunes i Google Play službenih distribucijskih kanala.

Osim linearnih televizijskih i radijskih kanala tehnološka platforma uključuje korištenje interaktivnih usluga poput snimalice i gledanja već emitiranih, linearnih TV kanala, a uskoro će biti dostupne i radijske i televizijske emisije.

Sve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva moći će se gledati putem Gledaj HRT! u realnom vremenu ili naknadno. Slušatelji Hrvatskog radija također će biti u mogućnosti pratiti događanja sa Svjetskog prvenstva. Osim linearnih kanala dostupan će biti i cijeli niz dodatnih audiovizualnih sadržaja na zahtjev poput sažetaka utakmica, intervjua ali i ostalih priloga koje će prirediti Sportska redakcija HRT-a.

Usluga Gledaj HRT! pokrenuta je u sklopu pilot-projekta koji za cilj ima povećavanje dostupnosti i vidljivosti HRT-ovih kanala, pokretanje interaktivne komunikacije s gledateljima te povećavanje kvalitete usluge javnog medijskog servisa.

Ovaj pilot-projekt dokaz je tehnološkog iskoraka učinjenog u proteklom periodu te je najava tehnološke modernizacije Hrvatske radio-televizije koja donosi novi web-portal HRT-a, automatizaciju emitiranja kanala, proizvodnju programa u HD kvaliteti te niz drugih naprednih rješenja za proizvodnju radijskog i televizijskog sadržaja.