Utakmica Hrvatska-Meksiko najgledaniji sadržaj dana

Sinoćnja utakmica između Hrvatske i Meksika na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu jučer je bila  najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama. Također, bila je drugi najgledaniji sadržaj ove godine, a gledanija je bila jedino utakmica Brazila i Hrvatske koja je otvorila SP.

Prijenos prvog poluvremena pratilo je više od 1.597.000 ljudi, odnosno 39,1% opće populacije (AMR) ili čak 81,9% svih onih koji su u tom trenutku bili pred televizijskim ekranima (SHR). Presudno drugo poluvrijeme privuklo je više od 1.521.000 gledatelja, odnosno 37,2% opće populacije ili čak 82,9% onih koji su u tom trenutku bili pred tv ekranima.

Visoku gledanost ostvarila je i emisija "Brazuca" koja je započela u 21 sat, a čiji je prvi dio uoči utakmice gledalo više od 683.000 gledatelja. Drugi dio "Brazuce" koji je uslijedio nakon utakmice, dakle nekoliko minuta nakon ponoći, pratilo je više od pola milijuna ljudi što je također visoka gledanost za tako kasni termin.

Hrvatska radiotelevizija također je na svom Drugom kanalu ostvarila visoki udio u cjelodnevnoj gledanosti od 36%, što je pojedinačno više od svih ostalih kanala nacionalnih televizija toga dana.