Hrvatski dječji filmovi na Drugom programu HTV-a!


S HRT-a stižu dobre vijesti za naše najmlađe. Od 10. kolovoza na Drugom programu očekuju ih nezaboravni dječji filmovi u kojima su uživale generacije gledatelja.Prvi od četiri filma koje će imati prilike vidjeti u terminu nedjeljom u 18 sati je Vlak u snijegu, snimljen prema jednom od najpopularnijih romana omiljenog dječjeg pisca Mate Lovraka. Ova prekrasna priča o prijateljstvu i slozi u snijegu zametenih malih zadrugara popraćena je bezvremenom skladbom Arsena Dedića "Kad se male ruke slože", a u glavnoj ulozi nastupa Slavko Štimac.


Tjedan dana kasnije, 17. kolovoza, na rasporedu je „Tajna starog tavana“ scenarista i redatelja Vladimira Tadeja. Zanimljiv film o dva odvažna dječaka čije naizgled dosadno ljetovanje iznenada postaje prepuno akcije kada na starom tavanu pronađu davno zaboravljeni izum.


Slijedi „Družba Pere Kvržice“, priča o grupi dječaka koji svojom velikom voljom i slogom poduzimaju pothvat važan za dobrobit cijelog sela – obnovu stare vodenice. Dodajmo kako u ovom filmu nećete samo uživati u avanturama i sjajnoj glumi malih junaka, nego i u idejama koje promiče. Film „Družba Pere Kvržice“ nosi i moralnu pouku, ističe važnost poštenja i pravednosti, zajedništva i ljubavi prema prirodi.


Posljednji zaplet koji će razveseliti naše najmlađe su „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ koje ćemo gledati u nedjelju 31. kolovoza. „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“ animirana su ekranizacija priče hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. U njoj malog junaka Hlapića i njegovog vjernog psa Bundaša čeka niz pustolovina u koje se upuštaju zahvaljujući, ni manje ni više, nego tijesnim čizmicama.