Prva klapa nove humoristične serije 'Glas naroda'

Danas, 18. kolovoza, uz mnogo uzbuđenja, smijeha i u dobroj atmosferi pala je „prva klapa“ nove humoristične serije "Glas naroda" koju za HRT snima producentska kuća Maxima film.

Ovaj "sitcom" je spoj komedije mentaliteta i političke satire s mnogo humora. Autor je Ognjen Sviličić, redatelj Dražen Žarković, a priču će na male ekrane donijeti ekipa predvođena Draškom Zidarom, Franom Maškovićem, Damirom Poljičakom, Marijanom Mikulić, Rokom Sikavicom i Mirelom Brekalo.

U središtu priče je Mate Gugić (Draško Zidar), novopečeni načelnik općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a uz to i bez visokog obrazovanja. Prioriteti su mu jasno posloženi - osigurati si dobar položaj, ušićariti što više s računa općine te tu i tamo srediti poslao nekom rođaku. To je lik koji misli da se ne moramo držati zakona kao pijan plota, a koliko vjeruje u sebe dovoljno govori da misli kako bi u 3 sata od ove države mogao napraviti Njemačku. Oni ima mana, ali je ipak na neki način i simpatičan, najavljuje Draško Zidar.Pokvareniji od načelnika Mate je tajnik općine Mario Pokuda, kojeg igra Frano Mašković. Lik kojeg ja glumim je osoba koji uspijeva preživjeti sve političke sustave i promjene vlasti. Uklapa se i lijevo i desno, a kako je upoznat s prljavim rubljem svojih nadređenih, snalazi se u svim situacijama. Ukratko, od njega se može očekivati svašta. pojašnjava Frano.

No, račune im pokušava pomrsiti - službenik Čurić. Damir Poljičak glumi tog „mladca i aparatčika" s fakultetom te jednog od onih štrebera koji vjeruju u pravnu državu, uljuđeno društvo i rad za dobrobit zajednice. Damir objašnjava kako njegov lik pokušava spriječiti spletke i malverzacije te sve loše što se događa oko njega. Ponekad uspijeva na nešto utjecati, ali često je i sam žrtva nadređenih i svojih ideala.

Tu je i Matina supruga Tereza, lijepa besposličarka koja je jedva dočekala postati prva dama općine. U preljubničkoj je vezi, sudjeluje u brojnim malverzacijama, a ponekad ih i sama inicira. Lijepu Terezu glumi Marijana Mikulić koja se raduje početku snimanja. Veseli me nastup u jednoj ovakvoj humorističnoj seriji. U „Stipi u gostima“ nisam imala veliku ulogu, a kada sam vidjela scenarij koji me je dobro nasmijao, nisam se nimalo dvoumila i jedva sam dočekala početak snimanja.

Lik koji će sigurno zadobiti simpatije gledatelja je baba Cvita, Matina majka i Terezina svekrva koju igra Mirela Brekalo. Ja ću glumiti jednu, da kažem babu, u Dalmatinskoj zagori, no istovremeno ona će biti jedini glas razuma i zapravo pravi glas naroda u cijeloj priči, pojasnila je Mirela.

Damir Terešak iz Maxima filma najavljuje da gledatelji mogu očekivati dobru satiru u kojoj će pokazati da se možemo šaliti na vlastiti račun te da se možemo dobro zabaviti gledajući našu političku svakodnevicu na malim ekranima.

Predviđeno je snimanje 18 nastavaka "Glasa naroda" u trajanju od po 30 minuta. Snimanje će trajati do 10.10.2014., a početak emitiranja planira se već ove jeseni HRT-u.