Kostadinov vodio svečanu dodjelu nagrada 'Rose d 'Or'

U Berlinu je održana dodjela nagrada Rose d'Or (Zlatna ruža), čiju je završnu svečanost vodio HRT-ov urednik Aleksandar Kostadinov.

Kostadinov je višegodišnji televizijski i radijski urednik i voditelj čiji su rad, entuzijazam i iskustvo prepoznali organizatori festivala Rose d'Or.

                     
                                                                       Aleksandar Kostadinov

S više od 400 prijavljenih programa u devet kategorija Rose d 'Or ostaje jedna od najprestižnijih nagrada svim televizijskim i radijskim programskim djelatnicima širom svijeta.

U završnicu natjecanja nominirana su tri programa u devet kategorija, od čega su po prvi put predstavljene tri nove radio kategorije. Najviše prijava stiglo je iz Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, Izrela i Australije. Prisutnima se obratila direktorica Eurovision media odjela organizatora EBU-a, gospođa Annika Nyberg Frankenhauser.

                     

Zanimljivost je da je u žiriju za najbolju TV komediju predsjednik bio legendarni redatelj filmova Maratonci trče počasni krug i Tko to tamo peva?, Slobodan Šijan.

Nagradu za najbolji zabavni TV show osvojio je njemački Circus Halli Galli  koji se emitira na Pro 7 kanalu. U oštroj konkurenciji pobijedili su BBC One i njihov show Grahama Nortona.

Kao jedan od najstarijih televizijskih festivala, Rose d'Or od svog osnutka 1961. godine nagrađuje kvalitetu i kreativnost televizijskih i radijskih programa te potiče razvoj novih medija.