Majstori - komedija

4. travnja na HRT - HTV 1 u 15:25

Keka je virtuozna domaćica koja pati zbog letargije u koju je ušao njezin brak s Bajom, zabrinutim željezničarom. Da bi sve bilo gore, Keki se mahnito udvara Ilija, majstor za popravke koji svojom nespretnošću izaziva pravu apokalipsu gdje god se pojavi.

Nakon što Baja napokon shvati Ilijine namjere i nakon što joj demoliraju cijelu kuću svojim nespretnim obračunima, Keka odluči napustiti obojicu muškaraca te odlazi na put tamo gdje je jedino donekle osjetila sreću - u malo primorsko mjesto gdje su ona i Baja bili na bračnom putovanju.

Stvari se dodatno počinju komplicirati jer Keka zapne za oko Luji, atipičnom usamljenom ribaru galebu. Baja i Ilija istovremeno kreću na put, u najveću avanturu svojih života ne bi li dokazali svoju ljubav prema Keki.

U filmu iz 2013. glume Areta Ćurković (Keka), Nikša Butijer (Baja), Goran Bogdan (Ilija), Bojan Navojec (Lujo), Mate Gulin, Krešimir Mikić i drugi.

Scenarist i redatelj je Dalibor Matanić, montažer Tomislav Pavlic, direktor fotografije Vanja Černjul, A.S.C., kostimografkinja Morana Cerovec, scenograf Bojan Drezgić, producent Mario Orešković, ton majstor Mladen Šiklić, a urednik i dramaturg Mislav Brumec.

Glazba:  Jura Ferina, Pavao Miholjević
Maska: Irena Hadrović
Specijalni efekti: Branko Repalust