Otvoren novi HRT centar u Zadru

U Zadru je danas svečano otvoren novi HRT Centar Zadar, u kojemu će pod jednim krovom djelovati ujedinjena redakcija radija, televizije i novih medija, dok će se proizvodnja programa na svim platformama odvijati uz pomoć najsuvremenijih digitalnih tehnologija.

Novi centar otvorio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u nazočnosti brojnih Zadrana, bivših i sadašnjih zaposlenika HRT-a, lokalnih vlasti, gradonačelnika Božidara Kalmete i saborskih zastupnika.Kako je istaknuo glavni ravnatelj, HRT će i ubuduće ostati nepristran te odolijevati izazovima lakih sadržaja i velikih naslova. 

I Radio Zadar i Hrvatska radiotelevizija mora postati svjesna činjenice da se zajednica ne može graditi na istinskim demokratskim načelima,  na socijalno odgovoran način, ako joj u funkciji tih ciljeva razvoja nije i takav javni medij. Iznimno mi je drago i ponosan sam što imam priliku svjedočiti i na neki način biti u funkciji ovoga iskoraka, rekao je glavni ravnatelj HRT-a.

Prema riječima rukovoditelja HRT Centra Zadar Edija Škovrlja, ideja ujedinjenog HRT centra duga je gotovo pola stoljeća, Zadru su nove prostorije obećavali svi ravnatelji, ali samo je aktualnom glavnom ravnatelju Radmanu uspjelo ostvariti taj cilj.