Srebrni pastir za 'Lijeričare i zdravičare'

Dokumentarni film redatelja Davora Borića i urednice Ljiljane Šišmanović Lijeričari i zdravičari, na upravo završenom 23. FESTEFU - Festivalu televizijskog i etnološkog filma u Srbiji, nagrađen je Srebrnim pastirom i poveljom Cederic Delier kao najbolji strani film u konkurenciji.

Na istom su Festivalu prikazani "Komiški kvarantore" i "Hrapoćuša i vitalac" istih autora, te "Etnoforenzičari: Piva i igara" autora Ive Kuzmanića i Alekseja Pavlovskog.

Od rujna do studenog filmovi s tematikom pučke i predajne kulture prikazani su u konkurenciji niza međunarodnih festivala i to: "Krasotica večeri" Davora Borića i Ljiljane Šišmanović prikazana je u rujnu u Moskvi na "Days of etnographic cinema" te u listopadu na "Jahorina film festivalu" u BiH. Film "Macko" Davora Borića i Ljiljane Šišmanović prikazan je u rujnu u konkurenciji "Tuzla film festivala", a njihova "Fešta do maja" i "Sveti Patrik u Hrvata" M. Dimića i Alekseja Pavlovskog prikazani su u listopadu na "Etnografskom filmskom festivalu Kratovo" u Makedoniji, dok su u službenom programu "Etnofilma Čadca" u Slovačkoj prikazani "Komiški kvarantore" Davora Borića i Ljiljane Šišmanović te "Žetva u Crkvarima" Ive Kuzmanića i Alekseja Pavlovskog.

                    

Dokumentarac Davora Borića Jesu vaše bolje? nastao kao separat materijala negovog nagrađivanog dokumentarca Macko bit će premijerno prikazan u konkurenciji One Take Film Festivala koji se od 16. do 18. studenog održava u Zagrebu.