Projekcije - drama Zrinka Ogreste

16. travnja na HRT – HTV 2 u 21 sat (12)

U terminu i prostoru jedne seanse na završnoj godini edukacije iz grupne psihoterapije upoznajemo glavne likove, članove grupe koji su po struci psihijatri, defektolozi i pedagozi.

Ono što je ove stručnjake dovelo na dodatnu edukaciju njihova je profesionalna ambicija i svjetska reputacija voditelja usavršavanja, američkog profesora i psihoterapeuta. Radnju filma pokreću zatečeni i mahom prilično burni odnosi među likovima u čijem je središtu četrdesetogodišnja psihijatrica Simona, znatno uspješnija u poslovnom nego u osobnom životu.

Međutim, skupna psihoterapija nije tema ovoga filma. Ona je samo sredstvo pomoću kojega se dopire do onoga što jesu teme filma.

U drami iz 2013. glume Jelena Miholjević, Bojan Navojec, Polona Juh, Ksenija Pajić, Doris Šarić-Kukuljica, Ksenija Marinković, Luka Petrušić, Jasna Bilušić, Vladimir Jurc. Scenarij potpisuje Lada Kaštelan, a režiju Zrinko Ogresta. Montažer je Tomislav Pavlic, a kostimografkinja Slavica Šnur. Scenografiju potpisuje Tanja Lacko. Producent je Ivan Maloča, a direktor fotografije Branko Linta. Produkcija: Interfilm. Urednica ciklusa je Maja Gregl.