Bruno Kragić novi predsjednik Programskog vijeća HRT-a

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici jednoglasno izabralo Brunu Kragića za novog predsjednika, koji je na tom mjestu zamijenio dosadašnju predsjednicu Ninu Obuljen Koržinek, kojoj je istekao mandat.

Vijeće je izabralo i novog dopredsjednika, Zorana Šanguta, koji je dobio šest glasova, odnosno jedan više od protukandidata Zdravka Kedže. Na sjednici su ovjereni i mandati starim članovima Vijeća, i to Nedi Ritz i Ivici Maštruku koji su ponovno izabrani, te Aleksandru Miloševiću i Zdravku Kedži, novoizabranim članovima PV HRT-a.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman čestitao je novoizabranima te im zaželio uspješan rad, dodavši kako su tijekom protekle dvije godine rada ovog saziva Vijeća stvoreni visoki standardi, te je također zahvalio i dosadašnjoj predsjednici Nini Obuljen. Glavni ravnatelj istaknuo je kako je tijekom ovog Vijeća došlo do ozbiljne transformacije HRT-a te zahvalio članovima Vijeća na uspješnoj suradnji.

U nastavku sjednice Vijeće se osvrnulo na način na koji je HRT popratio predsjedničke izbore, te je član Vijeća Josip Jelić istaknuo kako je HRT vrlo korektno odradio projekt predsjedničkih izbora, dok je Kedžo zatražio izvješće o tome.