Održan svečani koncert HR2 '50 drugih godina s vama'

Nakon što je Drugi program Hrvatskog radija svojih prvih pola stoljeća tijekom 2014. prigodno obilježio ciklusom emisija 50 godina s Drugim, kroz koje smo se prisjetili autora, urednika, novinara, voditelja i svih onih koji su svojom osobnošću i kreativnošću pridonijeli da HR2 bude prepoznat u medijskom okružju, 5. veljače iz dvorane Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti svečanim koncertom 50 drugih godina s vama HR2 nas je, pak, uveo u sljedećih pet desetljeća.

                         

Na koncertu su nastupili Jazz orkestar HRT-a, Radojka Šverko, Robert Mareković & Swingersi, Marko Tolja, Tedi Spalato, Ivana Kindl, Zdenka Kovačićek, Klapa Nostalgija, Gazde, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Valerija Nikolovska, Noxin & Maja Posavec te Željko Krušlin.

Izravnim prijenosom od 20 do 22 sata na Drugom programu Hrvatskog radija našim slušateljima željeli smo pružiti vrhunski glazbeni i kulturni ugođaj. Ovoj glazbenoj svečanosti pridonijeli su poznati izvođači izuzetnim izvedbama uz pratnju Jazz orkeastra HRT-a i Roberta Marekovića & Swingera. Time smo željeli pokazati i raznovrsnost glazbenih žanrova koji su svakodnevnica Drugog programa HRA. Stoga sam zahvalna svima koji su nastupili na koncertu, a riječ je o glazbenicima koji su rado slušani u programu te koji su česti gosti u našim emisijama, rekla je glavna urednica HRA2 Jadranka Rilović.

Dodala je kako su, uz slušatelje, taj vrhunski glazbeni ugođaj pružili i gostima koji su u njemu uživali na samom koncertu. Među njima su bile mnoge osobe iz javnog života, ali i HRT-ovi umirovljenici koji su upravo svojim radom doprinijeli kvaliteti i prepoznatljivosti Drugog programa Hrvatskog radija.

 
Podsjetimo, u travnju 1964. odlukom tadašnjeg rukovodstva Radio-televizije Zagreb o osnutku 2. radijskog kanala, nastao je drukčiji radijski program; s mozaičnim zabavnim emisijama uživo, emisijama i prijenosima s terena (zahvaljujući inovacijama naše terenske tehnike), kontakt-programom i povratnim informacijama slušatelja, a stvaran je u suradnji s europskim radijskim kućama poput Radio Luxemburga i Radio Monte Carla.

Novi, ležerniji radijski program postavio je temelje modernom radiju kakav danas slušamo, a riječ je o cjelodnevnom zabavnom mozaičnom sadržaju koji se na svoj način bavi spektrom javnih tema, a pritom programskom koncepcijom prati slušateljev dnevni ritam.

Budite uz Drugi i posjećujte našu Facebook stranicu.