OŠ Ivanovec kao primjer projekta e-Škola

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet objavila je kojih će se 150 škola uključiti u pilot-projekt e-Škola čija je svrha razviti sustav digitalne zrelosti. Zanimanje je bilo veliko, prijavilo se čak 750 škola. Donosimo primjer iz Međimurske županije.

Osnovna škola 'Ivanovec' prosječno je opremljena: još nema sportsku dvoranu, ali ima dvije pametne ploče, prije dvije godine obnovljen informatički kabinet, nekoliko prijenosnih računala za nastavnike i, najvažnije - svijest da nove generacije bez informatičke pismenosti neće biti konkurentne na tržištu.

Želimo biti u korak sa suvremenim zbivanjima - financije to baš uvijek ne omogućavaju tako da ovaj projekt nam je izgledao itekako privlačan. Osim opreme, projekt nudi i stalno usavršavanje učitelja, njihovu podršku i aplikacije koje će se moći koristiti u nastavi, kaže Palmina Novak, ravnateljica OŠ 'Ivanovec'.

Tako će se još jedna učionica opremiti digitalnim sredstvima - pametnom pločom i tabletima za učenike, sve u nastojanju da, unatoč našim skromnim financijskim mogućnostima, škola bude primjerena današnjem svijetu.

Više u videoprilogu.