Kraj snimanja popularne serije Downton Abbey

Nova šesta sezona televizijske serije  Downton Abbey  ujedno će biti i posljednja, najavili su producenti Carnival Filmsa i ITV-a, iznenadivši tako obožavatelje ovog globalno popularnog televizijskog hita.

„Milijuni ljudi širom svijeta pratili su priču o životu obitelji Crawley i njihove posluge tijekom proteklih pet godina. No, s vremenom dođe trenutak kada i svaka uspješnica dođe do svojeg kraja te Downton u tom smislu nije iznimka. Ono što možemo obećati je da će u posljednjoj sezoni biti obilje dramatike i intriga, a dodatno uzbuđenje donijet će i zaplet u kojem će se razotkriti kako i zašto se cijela priča završava.“ rekao je glavni direktor Carnival Filmsa Gareth Neame.Downton Abbey najgledanija je britanska dramska serija u posljednjem desetljeću na mnogim televizijskim kanalima s prosjekom od 11 milijuna gledatelja tijekom pet sezona, uključujući i Božićne specijale.

Istodobno je i najviše nominirana britanska serija u povijesti dodjele nagrade Emmy s ukupno 51 nominacijom te s osvojenih čak 11 prestižnih Emmyja. Ovom iznimnom rekordu može se dodati i cijeli niz drugih strukovnih nagrada, a među njima su tri Zlatna Globusa, tri Screen Actors Guild Awards i tri BAFTE te još mnogo drugih.

Gledatelji HTV-a dosad su imali prilike vidjeti prve tri sezone serije „Downton Abbey“, a možemo najaviti kako će i ostale tri sigurno gledati na programu javne televizije.