Festival tolerancije JFF na Trećem

Od 12. do 18. travnja u Zagrebu se održava deveti Festival tolerancije, Festival židovskog filma (JFF), tijekom kojeg će biti prikazano više od 60 igranih, dokumentarnih i animiranih filmova koji uvažavaju pravo na različitost, toleranciju i dijalog.

U sklopu medijske suradnje HRT-a i Festivala tolerancije, HTV3 će uoči i za vrijeme njegova trajanja emitirati program koji će uključivati hvaljena i nagrađivana filmska i dokumentarna ostvarenja prikazana prijašnjih godina, razgovore s autorima, festivalske kronike te retrospektivu.

Prigodni program počinje 11. travnja u 17 sati hrvatskim dokumentarnim filmom Deset mjeseci za život redatelja Mladena Ćapina, snimljenim 2012. godine. Iste večeri u 21.40 u emisiji Posebni dodaci prikazat ćemo ekskluzivni intervju s Volkerom Schlöndorffom na Festivalu tolerancije JFF-u 2014., a potom u 21.50 njegovo redateljsko ostvarenje iz 2011. godine Smiraj na moru. U nedjelju 12. travnja u 23.35 slijedi film Valcer s Baširom, a 16. travnja u 20 sati veliki hit Schindlerova lista slavnog redatelja Stevena Spielberga, najavio je glavni urednik HTV-a 3 Dean Šoša.

Dodao je i kako će u petak 17. travnja u 23.15 gledatelji imati priliku vidjeti njemački film Borbene djevojke te u subotu 25. travnja od 21.55 u emisiji Posebni dodaci ekskluzivni intervju s Istvanom Szabom. Nakon toga slijedi film Vrata koji je ovaj mađarski oskarovac režirao 2012. godine.

Gostovanje Istvana Szaba u Posebnim dodacima ujedno je i uvod u veliki ciklus njegovih filmova u sklopu kojeg će, tijekom svibnja i lipnja, biti prikazani Vrijeme sanjarenja, Otac, Ljubavni film, Budimpeštanske priče, Povjerenje, Pukovnik Redl, Hanussen i Slatka Emma, draga Bobe.

Više o ovogodišnjem izdanju Festivala, kojemu su HRT i HTV3 jedni od mnogih medijskih pokrovitelja, pročitajte na službenim stranicama JFF-a.