Počelo snimanje nove serije 'Patrola na cesti'

U srijedu, 1. travnja u Vrgorcu je počelo snimanje petodijelne igrane serije  Patrola na cesti  redatelja Zvonimira Jurića koju za HRT snima producentska kuća  Kinorama.


Serija Patrola na cesti snima se po scenariju Jurice Pavičića i Zvonimira Jurića nastalom prema motivima istoimene pripovijetke Jurice Pavičića. U središtu je priče odnos dvojice braće, starijeg Josipa kojeg glumi Krešimir Mikić te mlađeg Frane kojeg glumi Slavko Sobin. Zaplet počinje kada se stariji brat Josip, neoženjeni veteran Domovinskog rata i zagrebački policajac, nakon majčine smrti vraća u rodni gradić kako bi se brinuo za ostarjelog oca Jakova (Mate Gulin). Njegov mlađi brat Frane se nikada nije ni selio iz njihovog rodnog gradića u Dalmatinskoj Zagori. Oženjen je Marom (Nataša Janjić) s kojom ima kćer tinejdžericu, a vlasnik je kafića kojeg za njega vodi prijateljica Anita (Daria Lorenci). No, stvari se počinju komplicirati jer vođenje kafića nije Franin jedini izvor prihoda. On se istovremeno bavi švercom duhana i alkohola iz obližnje Hercegovine, a dolazak brata počinje utjecati na dobro uhodani ilegalni posao...


Serija  Patrola na cesti  snimat će se na različitim lokacijama u Vrgorcu i njegovoj okolici te u Splitu, Mostaru i Zagrebu. Predviđeno je da snimanje traje iduća četiri tjedna na lokacijama u Vrgorcu, Splitu i Mostaru, a zatim se ekipa seli u Zagreb gdje će snimanje potrajati do početka lipnja." najavio je urednik serije Mislav Brumec.


Gledatelji HTV-a seriju mogu očekivati na programu ove jeseni.