"Most na kraju svijeta" na festivalima Worldfest i Detective FEST

Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta redatelja Branka Ištvančića snimljen u koprodukciji HRT-a i Artizana filma uvršten je u službenu selekciju međunarodnog filmskog festivala Worldfest koji se održava od 10. do 19. travnja 2015. u Houstonu.

Na ovogodišnje 48. izdanje Worldfesta pristiglo je preko 500 dugometražnih filmova od kojih je u selekciju uvršten 51, a među njima i  Most na kraju svijeta čija je projekcija zakazana za ponedjeljak 13. travnja u 21 sat. Festival Worldfest slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu, a tijekom godina na njemu su mnogi danas poznati redatelji osvojili svoje prve nagrade za debitantske filmove, među njima Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i d.

Također, film Most na kraju svijeta uvršten je u selekciju Međunarodnog festivala detektivskog filma (Detective FEST) koji će se održati od 15. do 19. travnja 2015. u Moskvi. Nominiran je u kategoriji dugometražnog filma sa detektivskim temama i temama o provedbi zakona, a glavni glumac Aleksandar Bogdanović nominiran je u kategoriji Heroj karizmatična izvedba pozitivnog karakter.

Tema filma Most na kraju svijeta je useljavanje bosanskih Hrvata u srpske kuće u pograničnom dijelu Hrvatske, a snimljen je prema scenariju nagrađivanog književnika Josipa Mlakića u kojem se na dramatičan način prikazuju posljedice rata na prostorima bivše države. Prije svoje kinodistribucije i međunarodne premijere na festivalu A kategorije u Montrealu, Most na kraju svijeta prikazan je prvi put na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.