Nina Kraljić je najljepši glas Hrvatske!

Nina Kraljić je najljepši glas Hrvatske!

Više od 450.000 gledatelja i slušatelja HRT-a svojim je glasovima odlučilo prvu pobjednicu showa
The Voice – Najljepši glas Hrvatske, od toga nešto više od 190.000 glasova pripalo je Nini Kraljić.

Drugo mjesto osvojio je Mateo Resman, dok je treći Marin Jurić Čivro. Četvrti finalist Jure Brkljača dobio je najmanje glasova publike nakon dvije otpjevane pjesme.

Potraga za najljepšim glasom Hrvatske počela je još u rujnu prošle godine. Među dvije i pol tisuće prijavljenih, njih 97 dobilo je priliku predstaviti se mentorima. Mentori su odabrali njih 48. Svaki tim je s 12 natjecatelja krenuo u dvoboje nakon kojih je 24 pobjednika nastupilo u emisijama uživo. Četvero njih, po jedan iz svakog tima, odabirom mentora i publike došlo je do finala. To su Marin Jurić Čivro iz Ivanova tima, Mateo Resman iz Indirina, Jure Brkljača iz Tonyjeva i Nina Kraljić iz Jacquesova tima. Večeras su posljednji put pjevali za pobjedu u prvoj sezoni showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

Show je počeo zajedničkim nastupom finalista i njihovih mentora. Otpjevali su hit grupe ABBA Winner Takes It All.

Nakon toga natjecatelji su nastupili tri, odnosno dva puta. Najprije su pjevali pjesme s kojima su se predstavili na audicijama naslijepo. Drugu pjesmu pjevali su sa svojim mentorima. Nakon tih nastupa natjecatelj s najmanje glasova napustio je show. Preostalih troje se izvedbom još jedne pjesme borilo za naslov najljepšeg glasa Hrvatske. Odlučivali su isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja Hrvatske radiotelevizije.

U prvom krugu završnice showa Jure Brkljača otpjevao je pjesmu „Brod u bociOlivera Dragojevića. Tony je rekao da je na početku osjetio da Jure ima potencijal da bude u finalu. Zahvalio mu je na svemu što je on od njega naučio i kazao mu da je ova izvedba bila grandiozna.

Jure Brkljača (Foto: Dario Njavro za HRT)

Marin Jurić Čivro
pjevao je “Ain't No Sunshine” Billa Withersa. Marin je rekao da je ponosan, kako na sebe tako i na mentora te cijeli tim. Ivan je rekao da mu je drago da je Marin dio njegova tima i da je u njemu stekao prijatelja. Poručio mu je da i dalje pjeva, bez obzira na ishod te da je predivno ovo što mu se događa.

Marin Jurić Ćivro (Foto: Dario Njavro za HRT)

Nina Kraljić
izvela je pjesmu “Beneath Your Beautiful” Labrintha i Emelie Sandé. Jacques je ponovno komentirao da je Nina vanzemaljka. Ne zna je li ljepši raspon ili boja njenog glasa, ali misli da joj najviše u prilog ide „suluda” emocija. Kazao je da zna da će se ona, bez obzira na ishod, i dalje baviti glazbom te da je privilegija što je bila dio njegova tima.

Nina Kraljić (Foto: Dario Njavro za HRT)

Mateo Resman
je otpjevao “Bed Of Roses” grupe Bon Jovi. Indira je rekla da nikad neće zaboraviti izraz sreće na njegovu licu kad mu se okrenula na audiciji. Prisjetila se da su, bez obzira na njegov talent i prekrasan glas, morali mnogo raditi na njegovu samopouzdanju te da su uspjeli. Ponovno je istaknula koliko je ponosna na njega.
.Mateo Resman (Foto: Dario Njavro za HRT)

Nakon toga uslijedili su zajednički nastupi mentora i finalista. Prvi su na redu bili Jure i Tony. Otpjevali su Tonyjevu pjesmu “Ti (samo ti)”. Drugi duet bio je virovitički – Marin i Ivan su izveli pjesmu “Tango” grupe Vatra. Pjesmu “Euphoria” Loreen otpjevali su Nina i Jacques. Posljednji duet izveli su Mateo i Indira. Pjevali su “Simply The Best” Tine Turner.

Publika je odlučila da u superfinale idu Mateo, Nina i Marin.

Jure nije razočaran. Sam ulazak u finale velika mu je čast i smatra da je to veliko postignuće. Ponosan je i zadovoljan svime. I dalje će se nastaviti baviti glazbom.

U posljednjem krugu troje natjecatelja nastupilo je još jednom nakon čega je slijedila i konačna odluka.

Marin Jurić Čivro izveo je pjesmu “I Don't Want To Be” Gavina DeGrawa.

Nina Kraljić
 otpjevala je makedonsku tradicionalnu pjesmu “Zajdi, Zajdi”.

Mateo Resman izveo je Gibonnijevu pjesmu “Zlatne godine”.

Nakon njih za vrijeme telefonskog glasovanja ostalih 20 kandidata koji su se plasirali u natjecanje uživo izveli su Gibonnijevu pjesmu „Oprosti“.

Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik prve sezone showa  The Voice – Najljepši glas Hrvatske. Publika je odlučila da ta titula pripada Nini Kraljić. Pobjeda joj je velika pohvala i prekrasan osjećaj. Pokušava ostati kakva je bila kad je ušla u show  i za nju bilo kakav ishod zaslužuje slavlje.

Mateo i Marin nisu razočarani, dapače velika im je čast uopće ulazak u finale. Obojici im je bilo najbitnije da otpjevaju najbolje što mogu, što će i dalje činiti.

Svaki poziv večeras osim što je značio glas za natjecatelje bio je i humanitaran. Naime Hrvatska radiotelevizija prihod od večerašnjeg glasovanja daruje humanitarnoj akciji “Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici” koju je pokrenuo Savez društava Naša djeca.

Posljednju, kao i ostale emisije uživo, prenosio je i Drugi program Hrvatskoga radija. U radijskom prijenosu finala posebni gosti Zlatka Turkalja bili su Zorica Kondža i Ervin Baučić.

Kao i u svakoj emisiji uživo, gledatelji su sudjelovali svojim komentarima i fotografijama preko svih društvenih mreža. „The Voice – Najljepši glas Hrvatske” na Twitteru prati više od 5000 ljudi. Za vrijeme prve emisije uživo bio je drugi na svjetskoj trending listi. Te večeri bilo je više od 15.000 twittova pod čuvenim hashtagom #TheVoiceHRT. Sve izvedbe iz showa su na kanalu Voice Youtube koji je dosad imao gotovo 20 milijuna pogleda. Javljali su se ljudi iz cijelog svijeta.

Iako je prva sezona završila, show i dalje ostaje na društvenim mrežama. Za nekoliko dana otvorit će prijave za drugu sezonu.O pobjedniku showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske odlučili su isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja Hrvatske radiotelevizije. Gledatelji su kao i dosad osim glasovanjem sudjelovali i svojim komentarima i fotografijama. svih društvenih mreža. Isto tako 15 minuta prije i 30 minuta poslije emisije na stranici voice.hrt.hr emitirao se ekskluzivni program iz studija The Voicea.

The Voice – Najljepši glas Hrvatske natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of..., u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te želi potvrditi da profesionalnim pristupom može stati uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.