Vijeće HRT-a ponovno izabralo Zvonka Šeba za povjerenika za korisnike usluga HRT-a

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici većinom od osam glasova ponovno izabralo dosadašnjeg povjerenika za korisnike usluga HRT-a Zvonka Šeba na novi četverogodišnji mandat.

Vijeće je prethodno obavilo razgovore sa dvojicom kandidata koji su se odazvali pozivu na predstavljanje, te nakon rasprave odlučilo povjeriti Šebu novi mandat. Na natječaj za izbor povjerenika pristigle su ukupno četiri prijave, no jedna nije bila potpuna dok se jedan od kandidata nije odazvao predstavljanju.

Tijekom svog predstavljanja, Šeb je rekao kako bi, u slučaju da bude ponovno izabran, želio osuvremeniti način komunikacije sa korisnicima usluga te kako bi sa jednakim žarom kao i do sada obavljao taj posao.

U nastavku sjednice, Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman najavio je kako će Vijeću u lipnju poslati izvješće o poslovanju HRT-a za 2014. godinu,  nakon što ga odobri komercijalna revizija. Radman je također najavio i kako će HRT predložiti izmjene i dopune Ugovora između HRT-a i Vlade RH, te će tekst promjena biti dostavljen Vijeću kada bude završen i formalno oblikovan.

Član Vijeća iz redova zaposlenika HRT-a Jozo Barišić zatražio je od ravnatelja Programa HRT-a Saše Runjića informacije u vezi analize BBC-a o programu HRT-a. Runjić je odgovorio  kako se radi o internome dokumentu koji služi HRT-u kao orijentacija, odnosno kako bi se uočilo što je dobro a gdje su potrebne korekcije.

Vijeće je po tom pitanju donijelo zaključak kako od ravnateljstva HRT-a traži da mu se dostavi taj dokument u onom segmentu u kojem se odnosi na ovlasti Vijeća, a ukoliko se radi o poslovnoj tajni, Vijeće će ga razmotriti na zatvorenoj sjednici.

HRT Komunikacije