Za nominirane Gladne uši - 'kriva' Amira

Već gotovo sedam godina Ljudevit Grgurić Grga svakoga četvrtka od 10.15 do 12.30 sati svojom autorskom emisijom hrani najgladnije uši slušatelja Drugog programa Hrvatskog radija.

Emisija radijskog talk showa Gladne uši u kojoj je gostovala umjetnica sevdaha Amira Medunjanin nedavno je nominirana u kategoriji Best Regularly Scheduled Talk Program na njujorškom festivalu najboljih svjetskih radijskih programa.

Riječ je svojevrsnom radijskom Oscaru, priznanju koje se donosi na osnovi prosudbi stručnoga ocjenjivačkog suda sastavljenog od gotovo 150 vrhunskih radijskih profesionalaca najeminentnijih radijskih stanica i servisa iz cijeloga svijeta. Iznimno je to jaka kategorija jer su u pitanju emisije koje su redovno u programu.

Jedina je to emisija koja je ušla u to finale iz engleskog negovornog područja. Naći se u društvu s Novim Zelandom, Kanadom, Amerikom i naravno, Velikom Britanijom, gdje je i uvijek neprikosnoveni BBC, dakle, nema Talijana, Francuza, Nijemaca. To je bilo onako, oh, jel moguće? Pokazalo se da ipak je! Mislim da je za sve kriva ipak Amira, izjavio je Grga za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

Podsjetimo, svečanost proglašenja najboljih radijskih emisija održat će se 22. lipnja u New Yorku.