Bijes pod kontrolom - komedija

21. studenoga na HRT – HTV 2 u 20:05 (12)

Miran i staložen Dave Buznik je poslovni čovjek kojeg zlostavlja šef. Ima djevojku Lindu čiji je najbolji prijatelj njezin bivši. Sve je to kuhalo u njemu i dovoljan je bio nesporazum u avionu koji je doveo do ispada, a zatim se potpuno oteo kontroli.

Tako je Dave završio na sudu i sutkinja mu je umjesto kazne zatvora odredila terapiju kojoj je cilj kontroliranje bijesa. Terapiju vodi dr. Buddy Rydell, prilično nepredvidivih reakcija i nekonvencionalnog pristupa liječenju. Kao dio tretmana Buddy se useli Daveu u stan, međutim, umjesto da to Davea smiri, on postaje neobuzdan.

Ovo je tipična američka komedija (ANGER MANAGEMENT, 2003.), čak joj je i naslov pojam za ozbiljnu terapiju koja bi trebala ljudima pomoći da nauče kontrolirati svoje nezadovoljstvo. Odnosno prilagoditi se uvjetima na radnom mjestu umjesto promijeniti ih.

U ulozi osebujnog terapeuta nastupa trostruki oskarovac Jack Nicholson (Let iznad kukavičjeg gnijezda, Vrijeme nježnosti, Bolje ne može). U komediji redatelja Petera Segala glume i Adam Sandler, Marisa Tomei, Luis Guzmán, Woody Harrelson, John Turturro. Scenarist je David Dorfman.