HRT medijski partner 18. Motovun Film festivala

HRT medijski partner 18. Motovun Film festivala

Hrvatska radiotelevizija i ove je godine medijski partner Motovun Film Festivala (25. - 29.7. 2015.).  Na Trećem kanalu HRT će prikazivati  filmove koji su obilježili protekle motovunske festivale (Motovun na Trećem), a na Četvrtom pratiti zbivanja oko ovogodišnjeg Festivala.

„HRT je već treću godinu naš medijski partner te nam je izuzetno važno što na taj način sva događanja s Festivala možemo komunicirati prema cijeloj Hrvatskoj.“, rekao je Igor Mirković, direktor MFF-a na danas održanoj konferenciji za tisak.

HRT će,  naime, pratiti sva zbivanja na Festivalu te o njima izvještavati u svojem redovnom programu. O festivalskim događanjima dodatno će svakodnevno  izvještavati na HTV 4.

Na Trećem programu već se prikazuje ciklus filmova Motovunski Maverick, u sklopu kojeg se emitiraju filmovi prikazani na Festivalu ranijih godina a čiji su autori  ustrajali na vlastitom kreativnom konceptu odstupajući od mainstreama.

Nakon Motovunskog Mavericka, s početkom MFF-a, na HRT 3 kreće ciklus Motovun na Trećem. Motovunska zbivanja pokrivat će i Drugi  program Hrvatskog radija  kao i Radio Pula,  koji će u svom programu ugošćavati organizatore i autore te  izvještavati s festivala.

Na MFF-u će se prikazati i program  Dvadeset godina Dogme, a u sklopu kojeg će biti prikazano i pet danskih filmova. Danska kinematografija posljednjih se godina upravo posredstvom HRT-a približila hrvatskim gledateljima. HRT je, naime, emitirao svjetske hit serije Borgen i Most a upravo emitira seriju Nasljednici.