HRT pokrenuo web stranicu '300 godina Sinjske alke'

Hrvatska radiotelevizija pridružila se obilježavanju 300. obljetnice Sinjske alke te će na svim platformama izvještavati o događanjima vezanim uz ovogodišnji veliki jubilej.

Tim je povodom napravljena i posebna stranica '300 godina Sinjske alke' ( http://alka.hrt.hr/ ) u sklopu HRT-ova web portala gdje će se na jednom mjestu nalaziti sve informacije o svečanoj obljetnici bitke koja je obilježila hrvatsku povijest i tri stoljeća dugoj tradiciji ove drevne viteške igre.

Stranica je podijeljena na pet kategorija; Aktualno, 300 godina viteške tradicije, video i fotogalerije te stream. U kategoriji 'Aktualno' posjetitelji će moći pratiti vijesti, novosti i informacije vezane uz održavanje jubilarne Alke.

'300 godina viteške tradicije' obuhvaća brojne sadržaje o nastanku, povijesti, značenju i vrijednosti ovog natjecanja. Uz fotogalerije i videa bit će dostupan i stream svih sadržaja vezanih za Alku, a koji će se emitirati na HTV1, HTV2 i HTV4.

Isto tako, posjetitelji će na stranici moći više doznati o alkarskim odorama, opremi, oružju i samom natjecanju, ali i zaigrati kviz te tako provjeriti svoje znanje o ovoj viteškoj igri.