'Meteo ćakule' Zorana Vakule na HRA 2

Hrvatska radiotelevizija ovoga će ljeta od 25. srpnja do 8. kolovoza biti medijski pokrovitelj kulturno-turističke manifestacije pod nazivom Brod knjižara - Brod kulture, u okviru koje će se održavati i Meteo ćakule Zorana Vakule, glavnoga meteorologa HRT-a.

Zamišljene kao radionica o meteorologiji namijenjena ponajprije djeci školske dobi, ali i odraslima, Meteo ćakule Zorana Vakule davat će odgovore na pitanja poput što su ciklona i anticiklona, kako nastaju, kako se pripremaju vremenske prognoze itd., a prenosit će se u javljanjima na Drugome programu Hrvatskoga radija.

Svrha je radionice popularizacija meteorologije kao znanosti, a upravo je vremenska prognoza jedan od najgledanijih dijelova informativnih emisija, što govori o zanimanju za vrijeme i prognozu. Zoran Vakula kaže kako se unatoč djelomično radnomu ljetu veseli što će prvi put sudjelovati na toj manifestaciji.

Drago mi je što ću biti dio ekipe projekta Brod knjižare - Brod kulture, ne samo zato što će me to potaknuti da pročitam pokoju knjigu, malo se kulturno uzdignem i posjetim mjesta i krajeve Lijepe naše u kojima još nisam bio, nego i stoga što ću promovirati meteorologiju, posebice vremensku prognozu, ćakulati o njoj, ponekoga možda i ponešto naučiti, a i nagovoriti na praćenje meteoroloških sadržaja na medijskim platformama HRT-a, rekao je Vakula.