Na natječaju HRT-a izabrano čak 197 kvalitetnih projekata

Na javni poziv HRT-a za dostavu ponuda za nabavu programa i djela od neovisnih proizvođača pristiglo je čak 518 ponuda 137 neovisnih proizvođača. Nakon detaljne stručne analize, glavni urednici izabrali su 197 projekata u 20 kategorija, koji ulaze u iduću fazu postupka.

Naime, u želji da snažnije potakne razvoj hrvatske audiovizualne scene, a u skladu s člankom 11. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, Hrvatska radiotelevizija objavila je veliki javni poziv za nabavu audiovizualnih djela neovisnih proizvođača u 26 kategorija. Natječaj se odvijao u dva kruga, i to od 25. veljače do 10. travnja 2015. i od 10. travnja do 25. svibnja 2015. godine.

Na javni poziv pristiglo je spomenutih 518 ponuda 137 neovisnih proizvođača. Nakon detaljne stručne procjene, koja je zbog velikoga broja pristiglih ponuda potrajala znatno dulje nego što je bilo predviđeno, glavni urednici iskazali su programski interes za 197 projekata u 20 kategorija, koji ulaze u iduću fazu postupka.

Izabrane ponuditelje krajem kolovoza obavijestit ćemo o terminima daljnjih pregovora, a konačnu listu projekata koji će nakon toga biti ugovoreni za realizaciju, razvoj ili otkup objavit ćemo odmah nakon završetka cijeloga postupka.

Ovime još jednom zahvaljujemo svim ponuditeljima na sudjelovanju u javnome pozivu za dostavu ponuda za nabavu programa i djela od neovisnih proizvođača. Visoka kvaliteta i veliki broj pristiglih ponuda pokazali su velike kreativne i produkcijske potencijale hrvatske audiovizualne scene, a strateškoj odluci Hrvatske radiotelevizije o kontinuiranom i znatnom povećanju opsega i kvalitete suradnje s neovisnim proizvođačima daju puni smisao.