Kraći prekidi u emitiranju programa

Zbog radova na odašiljaču Sljeme očekuju se poteškoće u prijamu televizijskih programaRadovi će se izvoditi u jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja.
 
Tvrtka Odašiljači i veze (OiV), u čijemu je djelokrugu distribucija televizijskoga signala, u razdoblju od 21. do 29. kolovoza zamijenit će UHF antenske sustave na odašiljaču Sljeme, zbog čega se očekuju poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa. Tijekom cijeloga tog razdoblja s odašiljača Sljeme smanjenom će se snagom odašiljati programi mreže MUX A (HRT – HTV 1, HRT – HTV 2, RTL TV i Nova TV) i mreže MUX B (HRT – HTV 3, HRT – HTV 4, RTL 2 i Doma TV).  Zbog radova koji će se izvoditi  u ranim jutarnjim satima, kad je gledanost televizijskih programa najmanja, i to u srijedu 19. kolovoza, petak 21. kolovoza i u subotu  29. kolovoza od 2.30 do 5.30. doći će do potpunoga prekida programa.
 
Odašiljač Sljeme pokriva široko područje Grada Zagreba i Zagrebačke, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije, odnosno područje s gotovo 2 milijuna gledatelja. Kako to područje istodobno pokrivaju i drugi odašiljači, spomenuti radovi kod većine gledatelja neće bitno utjecati na prijam televizijskih programa.
 
Međutim, prema procjeni OiV-a probleme u prijamu signala mogla bi imati kućanstava smještena na tzv. rubnim područjima koja pokriva odašiljač Sljeme. U razdoblju od 21. kolovoza do 29. kolovoza MUX A i MUX B odašiljat će smanjenom snagom, zbog čega će doći do poteškoća na području Karlovca, Tounja, Duge Rese, Gline, Topuskoga, Hrvatske Kostajnice, Krapine, Kapele i Plitvica.
 
Također, poteškoće bi mogli imati i gledatelji na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske te Krapinsko-zagorske županije, koji mogu ostvariti prijam signala s drugih odašiljača. Međutim, procjenjuje se da znatan broj tih gledatelja već prima signal s drugih odašiljača te  stoga ti gledatelji ne bi trebali osjetiti veće poteškoće.
 
Svim gledateljima koji će tijekom radova imati problem s prijamom savjetuje se da na svojim televizijskim prijamnicima pokrenu novu pretragu programa ili da promjenom smjera antene pronađu novi signal.
 
Putem interaktivne karte  gledatelji mogu provjeriti koje je televizijske programe, na kojim frekvencijama/kanalima i s kojih odašiljača moguće gledati na pojedinoj lokaciji u Republici Hrvatskoj. Tijekom radova na interaktivnoj će se karti prikazivati smanjeno odašiljanje programa MUX A i MUX B s odašiljača Sljeme.